aanbod‎ > ‎dans‎ > ‎

klassieke dans

De lessen klassieke dans (vanaf de middelbare graad) vormen een vervolg op de lessen AABL (algemene artistieke bewegingsleer) van de lagere graad.

Vanaf 12 jaar ga je dus naar het 1ste jaar van de middelbare graad en krijg je klassieke dans. In deze lessen wordt op een aangename en creatieve manier de klassieke basistechniek uit de lagere graad verder uitgewerkt. De leerlingen leren bewuster met de klassieke ballettechniek om te gaan en leren deze ook toe te passen in de les Artistieke training. Aangezien podiumuitstraling en expressie steeds belangrijker wordt, vormt dit ook een essentieel onderdeel van de wekelijkse lessen. Discipline en inzet zijn nodig om tot een mooi resultaat te komen! Deze discipline komt ook terug in het uniform en het dragen van een klassieke balletdot tijdens de les. Bij leerlingen die willen instromen zonder klassieke danservaring wordt individueel gekeken wat hun mogelijkheden zijn. Deze specifieke trajecten worden in overleg met de dansleerkracht besproken.

De lessen ‘pointes’ vormen een uitdieping van de techniek van het klassiek ballet. Deze techniek vraagt om aangepast schoeisel, met vooraan een harde neus. Het ‘op de tenen’ staan geeft deze dans extra lichtheid en elegantie. Het is een balletvorm voor gevorderde dansers (vanaf M2) met een sterke voet. Voldoende ervaring en de juiste fysiek zijn echt noodzakelijk om aan deze lessen deel te mogen nemen. Dit wordt met een kleine proef getest in het begin van het jaar.

 

Leerkrachten