aanbod‎ > ‎muziek‎ > ‎

dwarsfluit

dwarsfluit

De dwarsfluit, of kortweg fluit, wordt dwars op de lippen geblazen. Vandaar de naam. De toon wordt gevormd door de luchtstroom op de scherpe rand van het blaasgat te richten. De verschillende tonen krijg je door middel van het kleppensysteem.
Naast de gewone dwarsfluit heb je de kleinere uitvoering: de piccolo. Verder zijn ook de lager klinkende altfluit en basfluit gebruikelijk. 


Hoeveel kost een dwarsfluit?

Een dwarsfluit als studie-instrument kan je kopen voor ongeveer € 600.

Kan ik een dwarsfluit huren?


De academie heeft een dwarsfluiten beschikbaar voor verhuur. Je kan, zolang de voorraad strekt, een dwarsfluit huren voor € 50 per jaar (zie schoolreglement voor de huurvoorwaarden). Vanaf de middelbare graad zorg je zelf voor een eigen instrument.

Ben ik geschikt om dwarsfluit te leren?

Iedereen met een normale fysiek en ademhaling kan dwarsfluit leren bespelen.

Waar kan ik (later) met een dwarsfluit terecht?

De muziek en stijlen die je op een dwarfsfluit kunt spelen, zijn zeer divers: van barokmuziek tot hedendaags klassiek, en ook modern.
In de academie kan je terecht in het samenspel en instrumentaal ensemble. Buiten de academie kan je meespelen in verschillende soorten bezettingen: van klassiek orkest over kamermuziek groepen, fanfare, harmonieorkest, blazersensemble tot volksmuziek ensembles. Bovendien is de dwarsfluit een geliefd solo-instrument.

Meer info

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dwarsfluit

Leerkracht

Lesrooster


Je krijgt per week 1u les in een groep van maximaal vier leerlingen.
Dwarsfluit wordt gegeven op maandag en woensdag (zie uurrooster)