aanbod‎ > ‎muziek‎ > ‎

gitaar

gitaar1Een gitaar is een snaarinstrument en wordt bespeeld met de vingers of met een plectrum. Er zijn veel soorten gitaren, maar in de academie leer je de klassieke akoustische gitaar (de "Spaanse" gitaar) bespelen. Zo vorm je een goede basis om later bijvoorbeeld folkgitaar of elektrische gitaar te leren.
Gitaren hebben over het algemeen 6 snaren. De meest gangbare stemming is (van laag naar hoog) E-A-d-g-b-e.

Hoeveel kost een gitaar?

Een gitaar als studie-instrument kan je kopen voor ongeveer € 250 à 300.

Kan ik een gitaar huren?

De academie heeft gitaren beschikbaar voor verhuur. Je kan, zolang de voorraad strekt, een gitaar huren voor € 50 per jaar (zie schoolreglement voor de huurvoorwaarden). Vanaf ten laatste de middelbare graad zorg je zelf voor een eigen instrument.

Ben ik geschikt om gitaar te leren?

Iedereen met een normale fysiek kan gitaar leren bespelen.

Waar kan ik (later) met een gitaar terecht?

Het repertoire voor de gitaar is uitgebreid van renaissancemuziek tot hedendaags. Bovendien zijn er heel wat moderne stijlen te beoefenen zoals flamenco, Zuid-Amerikaanse dansen, folk, ... 
In de academie kan je terecht in het gitaarorkest vanaf de middelbare graad. De gitaar is uitermate geschikt als begeleidingsinstrument en gemakkelijk mee te nemen. Met de gitaarstudie als basis kan je zelf je weg zoeken in muziek met andere soorten gitaren als de folkgitaar, elektrische gitaar en basgitaar.

Meer info

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gitaar

Leerkrachten

Lesrooster

Je krijgt per week 1u les in een groep van maximaal vier leerlingen.
Gitaar wordt gegeven op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag (zie uurrooster)