aanbod‎ > ‎muziek‎ > ‎

piano

De piano hoeven we nauwelijks voor te stellen, want iedereen kent dit populaire instrument. De naam "piano" komt van "pianoforte", een instrument uit de tijd van Mozart dat zowel piano (zacht) als forte (sterk) kon spelen. Op de voorgangers van de pianoforte, bijvoorbeeld het clavecimbel, was het moeilijker om sterk en zacht te spelen. Bij de piano ontstaat de klank door het indrukken van een toets waardoor een hamertje, bedekt met vilt, tegen de snaren wordt geslagen.

Hoeveel kost een piano?

Een buffetpiano kan je kopen vanaf ongeveer € 2.500 (tot € 10.000), een vleugelpiano vanaf € 10.000 (tot € 100.000). Tweedehandspiano's kan je gemakkelijk vinden.

Kan ik een piano huren?

Bij de meeste pianohandelaars kan je ook een piano huren. Als je dan later beslist om een piano te kopen wordt meestal het huurgeld dat je reeds betaalde (gedeeltelijk) van de aankoopprijs afgetrokken.

Ben ik geschikt om piano te leren?

Iedereen met een normale fysiek kan piano leren bespelen.

Waar kan ik (later) met een piano terecht?

Er bestaat oneindig veel pianomuziek. De piano is immers één van de meest populaire en veelzijdige instrumenten. De piano kom je tegen in alle muziekgenres. Het wordt gebruikt als solo-instrument of als begeleidingsinstrument. In de academie kan je vanaf de middelbare graad met andere piananisten samen spelen: vierhandig (of zelfs zeshandig) aan dezelfde piano of aan twee piano's. Samen met andere instrumenten of zang kan ook. Buiten de academie ben je meestal aangewezen op jezelf en gebruik je de piano als huisinstrument.

Meer info

http://nl.wikipedia.org/wiki/Piano_(instrument)

Leerkrachten

Lesrooster

Je krijgt per week 1u les in een groep van maximaal vier leerlingen.
Piano wordt gegeven op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag (zie uurrooster)