aanbod‎ > ‎muziek‎ > ‎

saxofoon

De saxofoon is een instrument dat uitgevonden werd door de Belgische instrumentenbouwer Adolph Sax. Net zoals de klarinet wordt het bespeeld door middel van een enkel riet (je blaast de lucht tussen het riet en het mondstuk). Hoewel de saxofoon van metaal is gemaakt, wordt het toch - omwille van de gelijkaardige bouw - tot de houten blaasinstrumenten gerekend.
Fluisteren, kakelen, sissen, schreeuwen, piepen, hijgen, ... da's heel gewoon met een saxofoon. Er zijn 7 verschillende soorten saxofoons, maar de belangrijkste zijn de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. In de academie wordt meestal de altsaxofoon bespeeld.

Hoeveel kost een saxofoon?

Een altsaxofoon als studie-instrument kan je kopen voor ongeveer € 1000.

Kan ik een saxofoon huren?

De academie heeft een aantal saxofoons beschikbaar voor verhuur. Een instrument huren kan zolang de voorraad strekt, voor € 50 per jaar (zie academiereglement voor de huurvoorwaarden). Vanaf de derde graad is een eigen instrument aangeraden. Als lid van een harmonie of fanfare zorgt de vereniging meestal gratis voor een instrument in bruikleen.

Ben ik geschikt om saxofoon te leren?

Iedereen met een normale fysiek kan saxofoon leren bespelen.

Waar kan ik (later) met een saxofoon terecht?

De saxofoon is een instrument dat pas in de 19de eeuw is ontstaan. Daarom vindt u het minder terug in het klassieke orkest of in de klassieke muziek. De saxofoon wordt wel veel gebruikt in blaasorkesten zoals harmonie, fanfare en bigband en als solo-instrument in jazz- en popmuziek.

Meer info

http://nl.wikipedia.org/wiki/Saxofoon

Leerkracht

Franky Van Laere

Lesrooster

Eén uur les per week.
Saxofoon wordt gegeven op dinsdag en donderdag