aanbod‎ > ‎woordkunst‎ > ‎

zeggingskracht (welsprekendheid)

Zeggingskracht is een ervaringsgerichte spreekcursus, waarbij je creatief communiceert in kleine groepjes vertrekkend vanuit je persoonlijke bagage. Er wordt actief gewerkt aan persoonlijke groei en ontwikkeling van de innerlijke kracht.

Waarom?

Volwassenen stellen de vraag hoe ze hun spreken, al dan niet voor publiek, kunnen verbeteren: praktijkgericht, afgestemd op de werksituatie, flexibele en ruime aanpak van het domein. Onze ervaring leert dat volwassenen trager evolueren in hun zeggingstechniek en –kracht dan kinderen. Meestal door het niet onderkennen van belemmerende overtuigingen en patronen die precies in de kindertijd of jongerentijd niet werden opgevangen.

Doel

Op een heldere manier een boodschap overbrengen op een publiek. Rust en evenwicht vinden binnen elke moderne vorm van communicatie en dit zowel verbaal als non-verbaal. Iedere man of vrouw van 18+ die, via taal en lichaam, een grotere en bewustere impact wil krijgen op de werkelijkheid. Ouders, lesgevers (voor volwassenen en kinderen), mensen uit het bedrijfsleven (zij die bezig zijn met leiding geven, evalueren, selecteren, onderhandelen), politici, amateur-theaterspelers, mensen uit de sociale en verzorgingssector enz… hebben baat bij het volgen van deze cursus. Er is geen voorkennis vereist.

Praktisch

  • In september wordt een info-avond georganiseerd, waar je kan kennismaken met de leerkracht en met de inhoud van de cursus.

Leerkracht

Aafke Bruining