algemene info‎ > ‎leerkrachten‎ > ‎

Bruining Aafke

Vakken

Toneel
Verbale Vorming
Zeggingskracht

Studies

Aafke Bruining studeerde aan Studio Herman Teirlinck en behaalde haar Master in de Dramatische Kunst aan het Lemmens-instituut in Leuven.

Ervaring

Ze begon haar carrière als actrice met de succesvolle theatervoorstelling Oedipoes in  Kolonos van Sophocles in een bewerking van Hugo Claus, samen met Julien Schoenaerts, die zij nog steeds als haar belangrijkste leermeester beschouwt. Sindsdien speelde ze verschillende rollen in Vlaanderen en Nederland, zowel voor theater (De Appel Den Haag, NTGent,…) als voor film en televisie (Het Pleintje, Wittekerke, Thuis, Hasta La Vista,…)

Andere relevante ervaring

Naast haar ervaring als actrice is Aafke coach van  een aantal bekende acteurs en regisseurs. Van 1993 tot 2003 gaf zij les aan  Studio Herman Teirlinck, afdeling kleinkunst. Ook geeft zij acteurs- en regisseurscursussen bij onder meer bij Open Doek, diverse conservatoria en…………nu ook op de academie voor Dans Woord en Muziek  in Buggenhout.

Als theatermaakster maakte zij verschillende spraakmakende voorstellingen.  Zij schrijft zelf theaterstukken en verhalen die zij geregeld op de planken brengt. Dikwijls in samenwerking met muzikale collega’s.