algemene info‎ > ‎leerkrachten‎ > ‎

Mahy Lies

Vak

Artistieke Training & Muziektheater

Studies

Lies Mahy studeerde in juli 2004 af als uitvoerend danseres aan de Rotterdamse Dansacademie (nu Codarts). Daar deed ze als stagiaire ervaring op in de productie ‘Orlando’ van Thom Stuart (gekend van The Ultimate Dance Battle).

Sindsdien was Lies al te zien in verschillende dans- en theaterproducties in binnen- en buitenland van o.a. Erwin Wauters (Be), Christoph Winkler (De), Wim Geysen (Be), Dieter Defurne (Be)… Zo danste ze in 2007 en 2009 in de opera ‘A Rake’s Progress’ in De Munt / Opéra de Lyon. In 2011 maakte ze deel uit van het spectaculaire ‘Bodies in Urban Spaces’ met Cie Willi Dorner (At) voor de opening van het MAS in Antwerpen. Als gastdanseres was ze ook twee keer te zien in de productie ‘Layers of Skin’ van Retina Dance Company o.l.v. Filip Van Huffel (Be/UK). Tegenwoordig reist Lies rond met de kindervoorstelling Têtes à Têtes/Koppie Koppie van Maria Clara Villalobos (Be/Bra).

Sinds 2011 heeft Lies ook haar eigen dansgezelschap ‘Les Gentils Pois(s)ons’. Ze maakte haar eerste avondvullende voorstelling ‘menlightened’ in 2011 en ging daarmee in de zomer van 2012 op reis naar Griekenland. Momenteel werkt ze aan een nieuwe voorstelling, die ze gedeeltelijk opnieuw in Griekenland zal creëren .

Verder geeft Lies op zeer regelmatige basis lessen en workshops in verschillende dansstijlen voor verscheidene organisaties en scholen. In de zomer van 2014 heeft ze een opleiding tot yogadocent vervolmaakt.

 Meer informatie over Lies (en haar gezelschap) vind je op www.lesgentilspoissons.be.

 

Contact