algemene info‎ > ‎leerkrachten‎ > ‎

Reynaert Tina

tina reynaertVakken
piano
samenspel
begeleidingspraktijk
AMC

Tina Reynaert behaalde haar masterdiploma als uitvoerend musicus met groet onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.  Daarnaast volgde zij masterclasses op hedendaagse klassieke werken bij de Britse pianist Jonathan Powell.  In de zomer van 2013 volgde zij tevens een stage en privélessen bij Eliane Rodrigues aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.  IN datzelfde jaar kreeg zij ook de kans om meerdere lessen te volgen aan de Hans Eisler Hochschule te Berlijn bij de Vietnamese pianist Ton Nu Nguyet Minh met werken van Kurt Schwaen en Johannes Brahms.

In juli 2013 gaf zij een concert  in het Berlijnse Kurt Schwaen Archiv waar ze muziek speelde van DDR-componist Kurt Schwaen. Als pianiste verdiept  ze zich momenteel in de muzikale materie van Belgisch componist Louis de Meester, wiens muziek ze reeds vertolkte in de Spil te Roeselare.

In samenwerking met Marc Michael de Smet (Aquarius) creëerde ze twee muziektheaterproducties: ‘Who Killed Louis de Meester’- een provocerende productie over de Belgische, vergeten modernist Louis de Meester en in 2015 ‘De Lokstem der verten met vertelster Lieve Jansen en met muziek uit Les heures persanes van Charles Koechlin.

In haar concertcyclus ‘Fux on the road’ voert deze pianist tijdens elke ‘trip’ werken uit van hedendaagse componisten zoals Louis de Meester, Morton Feldman, Robert Nasveld, Charles Halka en veel anderen. Zij is een pianiste die nieuwsgierig naar het onbekende de wereld van de nieuwe muziek ingaat.

Contact