algemene info‎ > ‎leerkrachten‎ > ‎

Roelants Thomas

Thomas werd geboren in 1993 te Kortrijk. Hij begon zijn opleiding notenleer, cornet en piano aan de Muziekacademie voor Woord & Muziek te Willebroek. Hij vervolgde zijn muziekstudies aan de Kunsthumaniora Brussel, waar hij op trompet afstudeerde bij Dhr. Carlo Mertens.

Als koperblazer nam hij regelmatig deel aan wedstrijden, waar hij veel provinciale en nationale titels behaalde. Ook nam hij in 2011 deel aan het Internationale Solisten Concours te Kerkrade (NL), waar hij in 1e divisie als enige laureaat koper werd.  Hij genoot ook verschillende masterclasses bij bekende namen zoals Manu Mellaerts, Allen Vizzutti, Jens Lindemann, Benny Wiame, Franck Pulcini, José Chafer.

Als trompettist freelancet hij bij verschillende professionele orkesten zoals het Orkest van de Muntschouwburg en de Filharmonie. Verder vervoegde hij verschillende kamerorkesten en talloze HaFaBra-verenigingen. Hij is een graag geziene gastsolist bij verscheidene muziekverenigingen en hij doet ook regelmatig gastdirecties in eigen land. Als vaste dirigent is hij actief bij Muziekvereniging ’t Muziek uit Buggenhout.

Thomas volgt momenteel zijn laatste jaar Masteropleiding en Specifieke Lerarenopleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Dhr. Manu Mellaerts (Solotrompettist bij de Munt Opera).

Sedert 2016 is hij als leraar verbonden aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans te Buggenhout.