algemene info‎ > ‎leerkrachten‎ > ‎

Van Dromme Margaux

Margaux Van DrommeVakken

Dwarsfluit, Samenspel, Instrumentaal ensemble

Biografie

Reeds meer dan 30 jaar probeer ik met gedrevenheid, passie en enthousiasme  leerlingen de liefde voor mijn vak: "instrument dwarsfluit" bij te brengen.

Verschillende oud-studenten vonden reeds hun weg naar een professionele fluitcarrière.

Vooraleer mijn beroepsopleiding te starten studeerde ik saxofoon in de lokale dorpsharmonie en ging naar het Stedelijk Conservatorium te Mechelen om viool te studeren, maar uiteindelijk koos ik (na veel discussiëren op het thuisfront) voor dwarsfluit.

Aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen behaalde ik mijn eerste prijs notenleer, het getuigschrift transpositie en nam deel aan de orkestsessies.
Daarna ging het richting Leuven (Lemmensinstituut) waar ik afstudeerde voor dwarsfluit en hiervoor eveneens het pedagogisch diploma behaalde.
Kamermuziek maakte uiteraard ook deel uit van mijn opleiding.

Destijds speelde ik in een blaaskwintet en was vaste fluitiste van een operette-gezelschap.

Tijdens mijn studies bleef ik steeds gepassioneerd door mijn tweede liefde: talen.
In het Centrum voor Levende Talen te Leuven studeerde ik Japans, waar ik het diploma elementaire kennis behaalde, later volgde ik in Vilvoorde avondlessen Spaans en wil dit zeker terug opnemen indien ik over meer vrije tijd zou kunnen beschikken.

Ook reizen en de taal van een land min of meer beheersen vind ik absoluut de max.

Aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen heb ik ook een aantal jaren een opleiding 'beeldhouwen' gevolgd.

Vele kunstvormen liggen mij dus nauw aan het hart, maar muziek is en blijft mijn eerste keuze, naast mijn man, kinderen en katten.

Comments