algemene info‎ > ‎leerkrachten‎ > ‎

Van Riet Kristien

Kristien Van RietVakken
Gitaar, samenspel, instrumentaal ensemble

Geboren en getogen op den Opstal.

Deed haar eerste muzikale stappen in onze eigen academie. Dirk De Hertog leerde haar de beginselen van het vak. Gebeten door de gitaarmicrobe, besloot ze  op 14-jarige leeftijd naar de kunsthumaniora van Antwerpen te gaan waar ze gitaarles kreeg van Raphaëlla Smits en David De Groodt.

Daarna volgde ze Raphaëlla Smits naar het Lemmensinstituut  te Leuven voor haar hogere studies.  Ze behaalde er de Laureaatsdiploma‘s gitaar en kamermuziek.

Via de ’International Guitar Happening Academix‘  in Corsendock en Alden Biezen, kon ze tijdens haar studies masterclasses volgen bij José Tomas, David Russell, Jorge Cardoso, Oscar Ghiglia en Gerald Garcia.

Pas afgestudeerd, kon ze direct aan de slag als leerkracht gitaar in de academies van Willebroek, Boom, Dendermonde en Buggenhout.

Tijdens haar vrije tijd leerde ze ook basgitaar spelen. Een ontspannende afwisseling met de klassieke gitaar. Ze was jaren lang de vaste bassiste bij The Real Music Band o.l.v. Frans Lauwers en speelde regelmatig in begeleidingsgroepjes her en der.  Ook het Buggenhoutse koor Cantico kon en kan nog steeds op haar stem, al(t) dan niet basbegeleidingen rekenen.

Momenteel is Kristien full-time actief aan onze academie en geeft er met hart en ziel gitaar, samenspel en instrumentaal ensemble.

 

Contact