algemene info‎ > ‎leerkrachten‎ > ‎

Verheyden Willem

Vakken
Voordracht, toneel

 

Willem Verheyden (1963) was van 1995 tot en met 2013 artistiek leider van DE MAAN te Mechelen, één van de grootste figurentheaters van Vlaanderen. Hij schreef en regisseerde er verschillende producties (o.a. Koekoek!,Jammer maar niet ergRoosIk wil een vis zijn, De JongenNeuze Neuze, De Piano, We gaan op berenjacht, …) en bewerkte tal van verhalen tot figurentheater. Daarnaast bewerkte en regisseerde hij enkele opmerkelijke producties waaronder Gek van Liefde, de figuren- en dansvoostelling Kijk eens wat ik kan en de poëzievoorstelling Ik geef je een zoen van Bette Westera.

Hij regisseerde voor Compagnie Gorilla de creatie Ik zit hieren voor Taptoe’s Erf (voorheen Theater Taptoe) Hemel,naar de surrealistische werken van Magritte.

Samen met organist Joris Lejeune vertelt hij het muzikale sprookje Peter en de wolf.

Willem werkte ook mee aan de professionalisering van Het Firmament, van landelijk expertisecentrum voor figurentheatererfgoed tot expertisecentrum voor het cultureel erfgoed van de podiumkunsten. Willem is ondertussen bestuurder geworden van deze vzw.

Op 6 november 2015 ging zijn soloproductie DOOD-GEWOON naar de bekroonde dichtbundel van Bette Westera en Sylvia Weve in GC ‘t Blikveld te Bonheiden in première. Een voorstelling over leven en dood. Net zoals het boek gaat de voorstelling dieper in op het – vaak moeilijk bespreekbare – dat met sterven, afscheid nemen en rouwen te maken heeft.

Dit schooljaar is hij leraar woord aan de academies van Buggenhout, Heist Op Den Berg en Mechelen. Regelmatig begeleidt hij als docent workshops figurentheater.

Links

Contact