algemene info‎ > ‎wie is wie‎ > ‎

Beyers Jonathan

Leerkracht slagwerk

Jonathan (°1989) zette zijn eerste muzikale stappen aan de Academie voor Muziek en Woord Muzarto en in de plaatselijke jeugdharmonie van de Kon. Harmonie “De Verenigde Statievrienden” te Essen.

Tussen 2007 en 2012 studeerde Jonathan aan het Conservatorium te Antwerpen bij docenten Koen Wilmaers en Carlo Willems, die hem ook de nodige coaching gaven bij zijn eerste opdrachten als professioneel musicus. Na het behalen van zijn masterdiploma voor slagwerk ging hij zich vervolmaken aan het Conservatorium te Maastricht. Tijdens deze studie kon Jonathan zich volledig toespitsen op het orkestrepertoire bij docenten Raymond Curfs en Pieter Jansen.

Beide studies hebben bijgedragen aan een grote muzikale bagage en een correcte werkethiek, die resulteerden in verschillende internationale concertervaringen met onder meer het MusicAeterna (RUS), Bamberg Sommer Oper (D), Ljubljana International Orchestra (SI), NJO Chamber Orchestra (NL) en enkele Europese tournees met het toonaangevende jeugdorkest Gustav Mahler Jugend Orchester (AT).

Op professioneel vlak is Jonathan sinds 2015 slagwerker bij het Symfonieorkest Vlaanderen en daarnaast een veelgevraagd orkestmuzikant in verschillende Belgische symfonische- en operaorkesten, waaronder het orkest van de Kon. Muntschouwburg, Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, etc.

Naast het freelance werk in België wordt Jonathan soms gevraagd bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Domein muziek

Vakken
ritmisch slagwerk
melodisch slagwerk
orkestslagwerk