algemene info‎ > ‎wie is wie‎ > ‎

Van Laere Franky

Leerkracht saxofoon

Toen Franky op 7-jarige leeftijd voor het eerst naar de academie van Dendermonde ging, stelde hij de zenuwen van zijn buurtbewoners meteen op de proef. De echte muziekmicrobe kreeg hij later te pakken, toen zijn 'nonkel Clement' hem op 14-jarige leeftijd voor het eerst meenam met zijn dansorkest 'The Musical Friends'.

Franky behaalde een regeringsmedaille saxofoon en werd laureaat van de Pro Civitataewedstrijd van het Gemeentekrediet van België. Hij vervolmaakte zijn muziekopleiding aan het Kon. Muziekconservatorium van Brussel. Sedert 1980 is hij leraar saxofoon en klarinet aan de muziekacademie’s van Asse en Dendermonde, later kwam daar Buggenhout bij.

Als bandleader van ‘The Music Makers’ en ‘Gene Summerband’ deed hij heel wat ervaring op als multi-instrumentist (saxofoon alto, saxofoon tenor, klarinet, synthesizer en vocals) en met het schrijven van orkestarrangementen. Franky was een tijd lang actief als leadsax bij ‘Eddy House Bigband’ en kreeg als freelance artiest verscheidene radio- en TV-opdrachten. Hij verzorgde talrijke begeleidingen van artiesten zoals The Tramps, The Magic Platters, Johny Logan, Rob de Nijs, Isabelle A, Marco Borsato, Peter Koelewijn en nagenoeg alle Vlaamse Showbizzartiesten.

Franky kan met plezier terugblikken op prestigeprojecten van ‘The Symphonic Factory’ zoals het ‘Feest 10 jaar Koning Albert’, live uitgezonden op VRT en RTBF, of ‘Uitblazen’ te Oostende. Van 1993 tot 2007 was hij lid van de partybands ‘Nightshift’ en ‘Full House’, voornamelijk actief in Nederland. In 2007 maakte hij gedurende 4 opeenvolgende jaren deel uit van ‘Het Witte Paard Showorkest’ te Blankenberge. In 2010 was hij actief in de begeleidingsband bij de theatertour ’40 jaar: Niet Te Geloven’ van Nicole & Hugo en verder is hij actief als freelance muzikant.

 

Domein muziek

Vakken:

  • altsaxofoon
  • sopraansaxofoon
  • tenorsaxofoon
  • baritonsaxofoon