algemene info‎ > ‎wie is wie‎ > ‎

Van Weyenbergh Marie-Christine

Leerkracht JongLeren met muziek, muzieklab, groepsmusiceren

Marie-Christine Van Weyenbergh werd geboren op 5 juli 1963 als eerste kind in een warm, muzikaal gezin. Haar vader speelde al sinds zijn jeugd trompet in de Koninklijke harmonie Sint-Cecilia van Lebbeke.

Toen ze zeven jaar oud was, erfden haar ouders een zwarte aftandse piano, met kandelaars. En op dat moment is haar loopbaan in de muziekschool van Lebbeke begonnen.

Na de lagere school, deels in Lebbeke, deels in Dendermonde, vatte ze de moderne humaniora aan in het Sint-Vincentiusinstituut te Dendermonde. Daar las ze op een dag een artikel in het jongerentijdschrift ‘Top Magazine’ over het Lemmensinstituut te Leuven. Ze deed ingangsproef, slaagde, en behaalde er in het laatste jaar van de kunsthumaniora de eerste prijs notenleer met grootste onderscheiding.

Haar ambitie om pianoleerkracht te worden werd helaas, door een spijtig ongeluk tijdens haar kinderjaren, in de kiem gesmoord, waardoor alleen nog de weg naar theoretisch onderwijs openbleef. Ze volgde in Leuven de pedagogische opleiding, en behaalde haar diploma in het koninklijk muziekconservatorium van Brussel in 1985.

Sindsdien geeft ze AMV en later ook samenzang in de academies van Lebbeke en Buggenhout., en staat ze regelmatig op het podium als lid van het Gemengd Koor Cantico te Buggenhout.

Domein muziek

Vakken:

  • JongLeren met muziek
  • muzieklab
  • groepsmusiceren