algemene info‎ > ‎wie is wie‎ > ‎

Verheyden Willem

Leerkracht woordkunst-drama

Willem Verheyden (1963) was van 1995 tot en met 2013 artistiek leider van DE MAAN te Mechelen, één van de grootste figurentheaters van Vlaanderen. Hij schreef en regisseerde er verschillende producties (o.a. Koekoek!, Jammer maar niet erg, Roos, Ik wil een vis zijn, De Jongen, Neuze Neuze, De Piano, We gaan op berenjacht, …) en bewerkte tal van verhalen tot figurentheater. Daarnaast bewerkte en regisseerde hij enkele opmerkelijke producties waaronder Gek van Liefde, de figuren- en dansvoostelling Kijk eens wat ik kan en de poëzievoorstelling Ik geef je een zoen van Bette Westera.

Hij regisseerde voor Compagnie Gorilla en voor Taptoe’s Erf (voorheen Theater Taptoe).
Willem werkte ook mee aan de professionalisering van Het Firmament, van landelijk expertisecentrum voor figurentheatererfgoed tot expertisecentrum voor het cultureel erfgoed van de podiumkunsten.

Hij toert met twee soloproducties Dood-gewoon en Was de aarde vroeger plat? naar bekroonde boeken van Bette Westera en Sylvia Weve.

Willem is leraar woord aan de academies van Aalst, Buggenhout en Mechelen. Regelmatig begeleidt hij als docent workshops figurentheater.

Domein Woordkunst-drama

Vakken
  • Verteltheater
  • speltheater
  • spreken en vertellen
  • figurentheater